DUIT TABUNG

Kedai Saya

belina cosmetic,sabun belina,sabun belina,pencerahkan kulit,masalah jerawat,jeragat,whitehead,blackhead,kulit kusam,panau,ruam pada bayi,sunburn,testi belina,jerawat batu,jerawat di badan,parut,mengelupas,kulit kering,pencuci muka,toner

Saturday, October 6, 2007

CHOCOLATE CHIPS OATS COOKIES


Bahan
130g tepung gandum }
30g tepung jagung }
20g serbuk koko }ayak
½ sk serbuk penaik }
¼ sk serbuk kulit kayu manis }- Mama tak letak..pasal ramai tak gemar
¼ sk garam
90g Quaker Oat Segera
200g mentega
120g brown sugar
½ sk esen vanilla
chocolate chips

Cara
Masukkan kesemua bahan yang diayak tadi dalam bekas. Masukkan garam dan Quaker Oats segera dan gaul rata.

Pukul mentega, gula, vanilla sehingga gebu. Masukkan bahan yang telah diayak tadi sedikit demi sedikit., masukkan chocolate chips dan gaul sehingga sebati hingga sebati .

Gunakan sudu dan letak adonan diatas dulang pembakar yang sudah disapu butter, biarkan dia membukit sedikit, jangan di tekan leper, biskut itu akan menjadi leper sedikit bila ia dibakar.. Bakar dengan suhu 170 selama 12-15 minit atau sehingga rangup.

~>>mama tambah serbuk badam,badam cincang & cornflakes.



Sebelum dibakar


Selepas dibakar


Favourite mama & hubby..hehehehe tapi modal tu takleh tahan..heehehhe. Tapi disebabkan suka..bedal jelah membuatnya..Best makan biskut ni..nak-nak time dok lepak tengok tv..ala-ala chipmore..tapi ni kaya dgn badam & cornflakes..hehehehehe.

Time tak raya pun mama buat untuk makan-makan..itupun kalau stok butter banyak dalam peti sejuk tu.. Kalau tidak..malas betul nak membeli butter kat kedai..hehehehe. Mesti terjebak beli barang-barang lain yang tak berkaitan..ada lak kena warning dengan boss. hehehehehe.

Manalah geng mama ni, senyap je dia..dok bakar biskut ke Wai? sepi tanpa berita ni. Moh le start buat project biskut ni Wai.

1 comments:

Intan & Eddie said...

Zura,jemputlah datang rumah akak. E-mail add; intansabreena@yahoo.com

Post a Comment

Belinashop

belina cosmetic,sabun belina,sabun belina,pencerahkan kulit,masalah jerawat,jeragat,whitehead,blackhead,kulit kusam,panau,ruam pada bayi,sunburn,testi belina,jerawat batu,jerawat di badan,parut,mengelupas,kulit kering,pencuci muka,toner
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DUIT TABUNG

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India