250 gm butter
2oo gm gula kastor
1 kuning telur
1 s/k esen vanilla
2 cawan kelapa kering [ cap King]
1/2 cawan nestum halus
1 1/4 cawan tepung ubi ]
1 1/4 cawan tepung gandum ] ayakkan bersama
cokalt cair untuk hiasan
Cara
1. Gaulkan butter dan gula sehingga sebati.
2. Masukkan kuning telur san esen vanilla dan kacau rata.
3. Masukkan bahan kering berselang seli dan gaulkan rata.
4. Bentukkan mengikut kesukaan sendiri.
5. Bakar dalam suhu 170'C selama 15 minit atau sampai nampak masak.
6. Sejukkan dan hiaskan dgn lorekkan coklat cair.
Ni pun favourite mama time anak dara..hehehee tapi time tu versi mak..ni versi kak hanieliza..sejak mama rajin online ni macam-macam ilmu mama dapat..walaupun jadi pemerhati je..kat forum..hehehehe. Thanks sangat pada pemberi resepi..Banyak resepi sedap-sedap mama dah cuba.
Mama ni kalau bab nak terap-terap malas betul..hehehehe. kalau boleh main letak-letak je..Takyah terap-terap. Lama tak buat mama caries..ada dekat 3tahun macam tu. Kemalasan nak mencorak tu le puncanya..Lagi dah ada Mukhriz Danial..biskut yang perlukan ketelitian mama lupakan sahaja. hehehehehe
0 comments:
Post a Comment