Buah sukun
Garam secukup rasa
Minyak untuk menggoreng
Cara:
1. Kopek buah sukun muda, Sagat hingga habis semua buah sukun.
2. Panaskan minyak, masukkan sedikit garam di dalam minyak.
3. Goreng sehingga garing. Angkat dan ditoskan.
Disebabkan stok sukun banyak kat rumah, apa lagi buat kerepek sukun untuk Mukhriz makan..hehehehehe. Banyak gak dapat, Tapau untuk Wan, Nenek Piah dengan Mak Wan Mukhriz. Kat rumah pun dapatlah dua bekas tupperware untuk Mukhriz.
Mama takde letak pewarna pun memang sukun tu bila dah digoreng akan tukar jadi warna kuning. Hubby cakap sedap gak kerepek sukun..hehehehehe. Kalau semua buat sendiri, bilalah nak membeli kat kedai ni? uhuhuhhu..kena kurangkan angin "RAJIN" ni tidak kesian orang berniaga dapat ramai macam mama ni..payah le nak berniaga...semua dok buat sendiri..hehehehehe.
Next time leh p beli kat tempat orang buat kerepek..hehehehe mama dah dapat satu port baik punya nak beli kerepek-kerepek baru. This year mama nak beli kerepek-kerepek jelah..macam malas nak buat biskut..hehehhehe.
0 comments:
Post a Comment