Ayam
Bawang putih (ditumbuk)
Halia (ditumbuk)
Sos tiram
kicap cair
Kicap pekat
Madu
Sos Perapan BBQ KNORR
Daun pandan (dihiris)
Cara :
1. Campur semua bahan dan diperap.
2. Dibakar di atas pemanggang.
3. Siap untuk dihidang
Bahan (A):
Timun
Lobak merah
Bawang putih
Bawang merah
Biji sawi
Bahan kisar :
Bawang besar
Bawang putih
Halia
Serai
Kunyit
Udang kering
Cili kering kisar
Bahan lain :
kerisik
Garam & gula secukup rasa
Cuka secukup rasa
Cara :
1. Tumis bahan-bahan dikisar sehingga naik bau.
2. Masukkan bahan-bahan lain.
3. Akhir sekali masukkan bahan (A).
4. Sedia untuk dihidang.
Hari ini malas nak masak, jadi semua masak main lebur je..hehehehe. Acar tu mama belajar dari Mak Wan Mukhriz..nasib baik bahan semua ada. Senang sikit kerja..tak payah nak p kedai. Makan dengan nasi panas-panas sedap..heheheheehe.
0 comments:
Post a Comment