Pulut hitam
Air
Santan
Gula pasir
Gula merah
Gula melaka
Garam secukup rasa
Daun pandan
Cara :
1. Masak pulut hitam bersama air dan juga daun pandan.
2. Masukkan Gula pasir, gula merah & gula melaka.
3. Masukkan santan dan garam secukup rasa.
4. Siap untuk dihidang.
Resepi ni versi wan...mama ikut je..hehehehehe sedap lama tak makan ni, kalau nampak blog mama ni penuh makanan je..maknanya wan ada kat sini..join mama masak-masak dan makan-makan..heheheheheh. Mama suka letak santan pekat atas tu..tapi dah termasuk semua dalam bubur lak..hehehehehe. Bubur ni sedap makan time lepas letak dalam peti sejuk..heheehehehhe. Nampak pekatkan bubur ni..dia sejuk jadi pekat lak..heeehe kalau nak cair sikit tambah je air panas dalam bubur tu.
Stock bahan-bahan masakan banyak dalam box mama..next time mama nak buat kuih sagu lak..ada warna putih, hijau dengan merah. Asyik tertunggak-tunggak nak membuatnya. Doughnut Mukhriz pun mama tak buat lagi..heheeheheh, nanti Mukhriz sihat mama buat ya sayang...hehehehhe
0 comments:
Post a Comment