Ayam
Cili padi | ditumbuk
Kunyit basah | ditumbuk
Serai | diketuk
Santan cair
Santan pekat
Asam keping a.k.a asam gelugur
Kentang
Garam secukup rasa
Cara :
1. Lebur semua bahan seperti cili padi+kunyit basah+serai+asam keping+santan cair & ayam
2. Setelah separuh masak, masukkan santan pekat, kentang.
3. Masukkan garam secukup rasa.
Suka sgt style n9 ni sedap dari yang style letak bawang merah tu..rasa dia pelik n tak sedap ...ehehehehe. Pasal dari kecil dah biasa makan style n9 jadi bila makan style letak bawang ni macam tak kena je rasanya.
Pucuk ubi |direbus
Cili merah
Cili padi
Bawang merah
Udang kering
Kelapa parut
Garam secukup rasa
Cara:
1. Rebus pucuk ubi sehingga masak dah ditoskan.
2. Tumbuk cili merah, cili padi,bawang merah & udang kering sehingga lumat. Masukkan garam secukup rasa.
3. Gaul bahan-bahan tadi bersama kelapa parut. Masak sebentar dan digaul bersama pucuk ubi.
Kalau ada taugeh sedap ni..hehehehe dah siap baru teringat taugeh..tak kisah le..bedal je apa yang ada kat rumah. Asalkan leh makan..heheeheheheh.
0 comments:
Post a Comment