Bawang besar
Bawang putih
Halia
Cili padi
Kicap manis
Kicap pekat
Minyak bijan
Telur
Garam secukup rasa
Minyak masak untuk menumis
Limau nipis
1. Tumis bawang besar+bawang putih+halia+cili padi sehingga naik bau dan ketepikan.
2. Goreng ayam dengan minyak yang sedikit 3/4 masak.
4. Masukkan bahan-bahan tumisan tadi ke dalam ayam yang digoreng.
4. Setelah itu masukkan minyak bijan, kicap pekat dan kicap cair.
5. Masukkan sedikit garam.
6. Perah sedikit limau nipis.
7. Pecahkan telur, gaul rata.
8. Siap untuk dihidangkan.
Sedap dimakan dengan nasi panas..Mukhriz pun suka..hehhehe..Otak mama dah blur nak masak apa la ayam ni..teringat lak..pernah masak menu ni..tapi tahun lepas kot...hehehehehehehe.
Date ayah Mukhriz setting date lain...uhuuhuhuh..dah siap snap and upload baru cakap..malas la mama nak p snap baru. Letih hari ini banyak sungguh kerja tak habis-habis.
Aunty eina...jangan lupa try..tergoda tengok picture tu...try la rasa pula..hehehehe kalau tak sedap bgtau ya..Tapi tekak kami ok je. Sedap time panas-panas..ehehehhee
0 comments:
Post a Comment